Miód to doskonale znany wszystkim środek leczniczy. Zapewne najchętniej stosujesz go w zimie, gdy dopadnie Cię przeziębienie lub grypa. Szczególną jego odmianą jest miód wrzosowy. Jeśli nigdy o nim nie słyszałeś, to specjalnie dla Ciebie wzięliśmy go pod lupę! Wyjaśniamy, jak powstaje i jakie są jego właściwości lecznicze.
Nie od dzisiaj wiadomo, że miody są nie tylko słodkie i smaczne, ale także bardzo zdrowe. Dodaje się je do herbaty podczas przeziębienia, do wypieków, a nawet słonych potraw. Miód akacjowy wyróżnia się specyficznym smakiem. Czy wiesz, jakie ma właściwości? Przeczytaj nasz dzisiejszy wpis i dowiedz się, dlaczego warto go jeść.
O leczniczych właściwościach miodu wiedzą nawet najmłodsi. Miód to doskonały zamiennik cukru. Jego słodycz zamknięta w małym słoiczku potrafi rozkochać każdego. Różnorodność wszelkiego rodzaju miodów zadziwia. Do tych, które warto mieć w swojej spiżarni, należy z pewnością miód rzepakowy. Właściwości, które posiada, są naprawdę imponujące. Jakie zalety ma miód rzepakowy i komu poleca się go szczególnie? Odpowiedzi na te pytania znajdziesz w kolej